matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
Wafek:
Wyznacz granicę n→+
∞
i an=(2+4+6+...+2n)/((−1)
(n+1
n
2
)
23 lis 10:33
'Leszek:
Suma S= (2+2n)*n/2 , podstaw i oblicz granice :
n
2
+n
a
n
= (−1)
−n−1
*
n
2
23 lis 10:57