z
qwerty: tworzymy liczbę trzycyfrową, przy czym cyfry nie mogą się powtarzać(bez zwracania). Jakie jest
prawdopodobieństwo otrzymania liczby podzielnej przez 25?
Ω=648
23 lis 00:55
23 lis 01:03
Eta:
Źle
23 lis 01:17
Adamm: |A|=22, tu jest błąd
23 lis 01:18
kyrtap:
23 lis 01:18
Eta:
Liczby trzycyfrowe podzielne przez 25 to
x00 −−− odpada bo cyfry nie mogą się pwtarzać
x25 mamy 7 takich liczb bo x bez 0,2,5
x50 8 takich liczb
x75 7 takich liczb
|A|= 22
Mogłeś je wypisać na piechotę

nie ma ich tak dużo
125 150 175
325 250 275
425 350 375
625 450 475
725 650 675
825 750 875
925 850 975
950
23 lis 01:24
kyrtap:
23 lis 01:27
Eta:
Oooooooooooooooo
patryk dzięki

i łap ode mnie .....
23 lis 01:29
Eta:
@qwerty
To następne zadanie:
Ile jest takich liczb czterocyfrowych ( warunki zadania takie jak w tym pierwszym)
23 lis 01:32
kyrtap: na studiach każdy owoc jest dla studenta dobrą dawką witamin potrzebnych do dalszej nauki
23 lis 01:33