arcsin arccos arctg arcctg
^_^: Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym arcsin arccosx itd i jak to liczyć w funkcjach i
granicach oraz pochodnych
22 lis 23:56
bezendu:
Podaj przykład.
23 lis 00:02
^_^: podaj dziedzinę f(x)=arcsin2/x albo czy nasępujące funkcje są różnowatościowe f(x)={arccosx}
f(x)=log(−2)(1/4arccosx)
23 lis 00:07
^_^: oblicz pochodną funkcji y=log({x − x
2 arctgx/2)i dziedzine z tego
23 lis 00:14
23 lis 00:26
^_^: a możesz mi tylko z tego 2 wyliczyć dziedzinę bo niezbyt wiem jak za to się zabrać
23 lis 00:30
^_^: y=log(√x − x2 arctgx/2)
23 lis 11:24