matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mnożenie przez sprzężenie granice
Tomx:
lim
√
9x
2
+1
+ 3x = x → −
∞
Mi wychodzi 1/0 czyli brak odpowiedzi, wg. wykładowcy 0 xd
22 lis 22:18
mat1510:
Mnożenie przez sprzężenie i wychodzi ci (1/X) czyli 0
22 lis 22:56
Mila:
√
9x
2
+1
−3x
lim
x→−
∞
(
√
9x
2
+1
+3x)*
=
√
9x
2
+1
−3x
9x
2
+1−9x
2
=lim
x→−
∞
=
√
9x
2
+1
−3x
1
1
=lim
x→−
∞
=[
]=0
√
9x
2
+1
−3x
∞
22 lis 22:56
Juan:
źle
22 lis 23:06
Juan:
nieistotne juz
22 lis 23:12
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick