matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
sylwester:
3
Zbuduj w ukladzie współrzędnych taki kąt α że sinα=
⋀ tgα<0
5
31 sty 19:29
Godzio:
y
3
sinα =
=
r
5
tgα<0 niebieskie odrzucamy bo tg>0 więc rozwiązaniem jest to na zielonow
31 sty 19:33
sylwester:
Bardzo dziękuje za szybka pomoc
31 sty 19:40