Zbadaj czy istnieje granica funkcji (w punkcie), jeśli tak to ja wyznacz
zennnek: a) f(x)=|x|3−5x2|x|2 , x0=0
b) limx−−>3 2x2−6x3−4x2+x
22 lis 19:36
zennnek: sorry za zapis, da sie tu dodać zdjecie
22 lis 19:37
kochanus_niepospolitus:
| | 1 | |
zapisz ułamki za pomocą U |
| a nie u 1√2 |
| | √2 | |
22 lis 19:41
Juan: najpierw policz lim
−policz delte z licznika
−zastosuj twierdzenie bezu do mianownika i zastosuj hornera, przedstaw w postaci iloczynowej
−skroc maksymalnie i sprawdz czy istnieje granica w pkt, pamietaj, ze musi spelniac warunek
lim = lim = f(3)
x−>3− x−>3+
22 lis 19:47