matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygo
Maciek:
cos 7x − sin 5x =
√
3
(cos 5x − sin 7x)
22 lis 19:30
Eta:
cos7x+
√
3
sin7x=sin5x+
√
3
cos5x /*1/2
1
√
3
1
√
3
*cos7x+
*sin7x=
*sin7x+
*cos5x
2
2
2
2
π
π
π
π
sin
*cos7x+cos
*sin7x= cos
*sin5x+sin
*cos5x
6
6
3
3
π
π
sin(
+7x)= sin
+5x)
6
3
π
π
π
π
7x+
=
+5x+2kπ lub 7x+
=π−
−5x+2kπ , k∊C
6
3
6
3
.............................. dokończ
22 lis 20:05