Wykres
Ivan: | | 2−x | |
Naszkicuj wykres funkcji f(x) = |
| *x + 2. Następnie określ liczbę rozwiązań równania |
| | lx−2l | |
lf(x)l=p, w zależności od wartości parametru p (p należy do R)
22 lis 17:20
Blee:
I w czym problem
22 lis 17:22
Ivan: Bo wychodzi mi inaczej niż w odpowiedziach. I nie wiem w czym problem
22 lis 17:29
Mila:

1) x≠2
2)
|x−2|=x−2 dla x>2 wtedy:
f(x)=−x+2 dla x>2
3)
|x−2|=−x+2 dla x<2
f(x)=x+2 dla x<2
4) f(x)=p
p<0 dwa rozwiązania
p∊<0,4) jedno rozwiązanie
p≥4 brak rozwiązań
Zaraz narysuję dla równania
|f(x)|=p
22 lis 20:39
Mila:

|f(x)|=p
1)
p<0 brak rozwiązań
p=0 jedno rozwiązanie
p∊(0,4) 3 rozwiązania
p≥4 dwa rozwiązania
22 lis 20:43
Czarek: Muszę zacząć brać kompa do pracy, bo zrobiłem to zadanie ale przepisać je przez smartfona to
jakiś żart
22 lis 21:06
Mila:
Czarek, Rozwiązanie masz mieć w głowie, a nie w smartfonie.
22 lis 21:47
Ivan: Dzięki właśnie tak mi wychodziło. Nie wiem czemu w pleceniu było lf(x) l, a odwiedzi były do
wykresu f(lxl)
22 lis 22:13