Ilona:
6 + 2√7
---------- =
0,5√7
Proszę o pomoc , żeby móc wzorować się na tym przykładzie
11 lis 18:38
moniczka: 6 + 2√7
√7 6
√7 + 14
---------- x ---------= -------------- i pomnozyc i poskracac

0,5√7
√7 0,5 x 7
11 lis 18:48
moniczka: 6 + 2√7 √7 6√7 + 14
---------- x ---------= -------------- i pomnozyc i poskracac
0,5√7 √7 0,5 x 7
11 lis 18:48
moniczka: zal poprzesuwalo

ale domyslisz sie
11 lis 18:48
coco: moniczko

można prościej


rozdzielić ułamek na dwa ( z prawa rozdelności)

otrzymasz szybciej 12/
√7 +4= 12/7*
√7 +4
11 lis 19:12
moniczka: wtf ze jak ty to robisz

ja tam wole po swojemu
11 lis 19:16
moniczka: kurde patzr z tego co napisalam to wyjdzie (6
√7 + 14) x 2/7 = 12
√7 / 7 + 4

cos tam
zle masz
11 lis 19:20