3 | 3 | |||
x3 = −i = cos | π + isin | π | ||
2 | 2 |
3 | 3 | π | π | |||||
x0 = cos | π + isin | π = cos | + isin | π = i | ||||
6 | 6 | 2 | 2 |
7 | 7 | π | π | π | ||||||
x1 = cos | π + isin | π = cos (π + | ) + isin (π + | ) = −cos | − | |||||
6 | 6 | 6 | 6 | 6 |
π | −√3 | 1 | ||||
isin | = | − | i | |||
6 | 2 | 2 |
11 | 11 | π | π | π | ||||||
x2 = cos | π + isin | π = cos (2π − | ) + isin (2π − | ) = cos | ||||||
6 | 6 | 6 | 6 | 6 |
π | √3 | 1 | ||||
− isin | = | − | i | |||
6 | 2 | 2 |
π | π | |||
x2 = i = cos | + isin | |||
2 | 2 |
π | π | √2 | √2 | |||||
x0 = cos | + isin | = | + | i | ||||
4 | 4 | 2 | 2 |
5 | 5 | π | π | √2 | ||||||
x1 = cos | π + isin | π = cos (π+ | ) + isin (π+ | ) = − | − | |||||
4 | 4 | 4 | 4 | 2 |
√2 | ||
i | ||
2 |
π | ||
φ= | ||
2 |
|
| |||||||||||||||
xk=|i|*(cos | + i sin | ) | ||||||||||||||
2 | 2 |
π | π | √2 | √2 | |||||
x0=1*(cos | +i sin | )= | + | *i | ||||
4 | 4 | 2 | 2 |
|
| |||||||||||||||
x1=(cos | + i sin | ) = | ||||||||||||||
2 | 2 |
5π | 5π | √2 | √2 | |||||
=cos | +i sin | =− | − | *i | ||||
4 | 4 | 2 | 2 |
π | ||
φ = | ||
2 |
3π | ||
φ = | ||
2 |
π | ||
z=i to φ= | , z=i to punkt(0,1) | |
2 |
3π | ||
z=−i to φ= | , z=−i to punkt (0−1) | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |