lim nieskończoność
Karolina: Oblicz:
lim (3x3x−1) 3x
x→∞
22 lis 15:08
Adamm: e
22 lis 15:09
Karolina: no tak... ale nie potrafię tego obliczyć...
22 lis 15:11
Jerzy:
| | 1 | | 3x | |
= limx→∞[(1 + |
| 3x−1] |
| = e1 = e |
| | (3x−1) | | 3x − 1 | |
22 lis 15:11
Jerzy:
| | 1 | |
W nawiasie kwadratowym miał byc nawias : [(1 + |
| )3x−1] |
| | 3x−1 | |
22 lis 15:13
Karolina: nie rozumiem
22 lis 15:13
Karolina: skąd się wzieła ta jedynka ?
22 lis 15:13
Jerzy:
| 3x | | 3x − 1 + 1 | | 1 | |
| = |
| = 1 + |
| |
| 3x − 1 | | 3x − 1 | | 3x − 1 | |
22 lis 15:17
Karolina: Bardzo dziękuje!
22 lis 15:33