matematykaszkolna.pl
przywitanie po latach asdf: Mila, 5−latek, Eta i inni wyjadacze tego forum emotka Cześć Wam! Co u Was słychać? emotka Daawno tutaj nie byłem bo już rozdział z matematyką raczej jest zakończony (jakoś 3 lata temu). Widzę, że nadal pomagacie ludziom! emotka Fajnie! emotka
21 lis 22:34
Mila: Witaj, miło, że pamiętasz o nas. Co u Ciebie, gdzie jesteś i co robisz? emotka
21 lis 22:49
asdf: Hej emotka! Skończyłem studia rok temu i teraz pracuję − jako programista w Danii od pół roku (a tak ogólnie w zawodzie już od 3 lat)
21 lis 22:56
Mila: Gratulacje, żona już jest? W jakim mieście?
21 lis 23:01
Ambitny: Jaki język, jakie technologie ?
21 lis 23:03
Ambitny: ja zajmuje się modelowaniem procesów biznesowych, administrowaniem, bazami danych (oracle) PL/SQL, mikroserwisy piszę w javie, i backend również (gwt)
21 lis 23:07
Ambitny: nie narzekam, ale jestem ciekawy jak tam w Danii
21 lis 23:07
asdf: @Mila, na razie nie mam takich planow emotka a u Ciebie co slychac? @Ambitny, .net (asp net mvc web api) i azure (cala architektura na tym stoi)
21 lis 23:08
Ambitny: azure , microsoft ma świetne rozwiązania − też korzystamy
21 lis 23:08
Eta: Hej asdf emotka emotka emotka
21 lis 23:10
asdf: mongodb, service busy, web joby, azure functions/logic apps, azure search, doc db, application insight, asp net mvc, troche power shella do automatyzacji procesow
21 lis 23:11
asdf: @Eta Co u Ciebie slychac?
21 lis 23:12
asdf: @Mila, blisko stolicy, 20km
21 lis 23:13
Eta: Jeszcze żyję emotka ale już.............. ;> Ogólnie nie narzekam .. jak zdrowie jest to już dobrze, a reszta przyjdzie samaemotka Pozdrawiam i życzę fajnej Dunki i dalszych sukcesów emotka
21 lis 23:16
Paweł: Wybacz za bezpośrednie pytanie, ale widzę że będziesz najbardziej wiarygodnym źródlem informacji. Powiedz jak zarobki? Jedynie wśród Polaków to temat tabu.
21 lis 23:17
asdf: Dzieki serdeczne, zdrowka i pozdrawiam emotka nigdy nie zapolne pomocy ludzi z tego forum, dzieki ktorym cos tam sie nauczylem
21 lis 23:18
Mila: Widzę, że Eta też Ci życzy Dunki na żonęemotka
21 lis 23:19
Ambitny: Paweł ale w PL wcale nie trzeba narzekać na zarobki . Wiadomo, że w Norwegii bardziej cenią sobie programistów niż w PL. Tak naprawdę to robimy to samo i stąd tyle firm teraz do Polski przyjeżdża i zakłada swoje firmy. Takiemu Polakowi zapłacą tyle samo co Amerykaninowi, z jedną drobną różnicą, że w złotówkach.
21 lis 23:21
Ambitny: filie*
21 lis 23:21
Ambitny: W Norwegii XD, miało być Danii
21 lis 23:22
asdf: @Pawel, nie wybaczam bo nie ma czego − pytanie jak kazde inne. Nie moge powiedziec − w umowie mam zapisane, ze nie moge tego ujawniac. Google tez jest wiarygodnym zrodlem.. ale wszystko zalezy od doswiadczenia, umiejetnosci, roli w zespole, odpowiedzialnosci, biznesu... nawet wtedy kiedy zmieniasz prace emotka lepiej jest to zrobic na wiosne niz na jesien bo dopiero jest ustalany budzet
21 lis 23:23
Ajtek: Witam Obecnych, asdf, aleś kolorek wybrał . Męskich nie było Miło, ze wpadłes na stare śmieci emotka.
21 lis 23:24
asdf: @Mila, to super ze rodzice dumni z syna emotka Ja co moge Tobie doradzic, to jak nie chce to niech nie wyjezdza. Zycie ma sie tylko jedno i jak mu jest dobrze w polsce to niech zostanie.
21 lis 23:26
asdf: Hej Ajtek Co u Ciebie slychac?
21 lis 23:26
Ajtek: Co u mnie słychać Praca, matematyka i praca, i tak cały czas emotka. kolejni maturzyści w świat polecieli. Jak mnie widza na ulicy to nie uciekaja, tylko krzyczą dzien dobry. To chyba dobrze, nie emotka.
21 lis 23:28
asdf: Nom, super uczucie co? Szacun ode mnie
21 lis 23:32
Ajtek: Dzięki emotka. Uczucie fajne, bardzo fajne nawet. Ile lat minęło od Twojej matury?
21 lis 23:33
Paweł: Dziękuję za odpowiedź emotkaPozdrawiam i życzę sukcesów.
21 lis 23:38
asdf: @Ajtek, juz 6 @Pawel, prosze, dzieki i pozdro. Tez zycze sukcesow
21 lis 23:41
Ajtek: Osz kurcze, ale ten czas za..., znaczy leci . Wpadaj częściej na forum, pomoc zawsze wskazana, zwłaszcza fachowa emotka. Miło było z Tobą popisać, pozdrawiam. A teraz masz wybór: emotka/emotka
21 lis 23:43
asdf: Nom, czas zapierdziala. Tylko ja juz nie pamietam prawie nic, duzo rzeczy musialbym sobie poprzypominac, a niestety brak czasu. Jak juz znajde chwile to wylaczam mozg i odpoczywam albo ide biegac emotka wybieram jablko! Wzajemnie, do uslyszenia emotka
21 lis 23:50
Ajtek: Trzymaj się mocno I na koniec 2+2*2=... .
21 lis 23:51
Bogdan: Ja też pozdrawiam starych stażem i nowych klubowiczów Forum emotka
22 lis 00:03
Mila: Jakich starych ? Sympatyczny Bogdanku. emotka
22 lis 00:13
Mila: Mamy z Etą po 16 latemotka
22 lis 00:13
Eta: Ja 18 −tkę emotka za dwa dni hucznie obchodzę
22 lis 00:19
Bogdan: stażem, a nie wiekiem emotka
22 lis 00:21
Eta: emotka
22 lis 00:23
asdf: Pozdrawiam Bogdan emotka @Ajtek 8 emotka
22 lis 00:23
Bogdan: Ktoś niedawno na tym forum powiedział o nas: "leczcie się". Czy mam się leczyć z mojej pasji? Nigdy! I wszystkim mających swoją pasje życzę, by byli chorzy na swoja pasję
22 lis 00:27
Eta: Dobranoc Wszystkim emotka
22 lis 00:41
Metis: Witamy asdf emotka
22 lis 01:32
Metis: Zazdroszczę Ci tej Danii emotka
22 lis 01:33
asdf: Hej Metisemotka
22 lis 07:36
daras: piękny kraj ta Dania
22 lis 10:55
kyrtap: emotka
22 lis 11:01
Lee: Dziadkowie, dajcie wnusiowi jakąś poradę życiową. ; co byście powiedzieli sobie sprzed 20 lat?
22 lis 11:37
bezendu: Lee ja bym powiedział tak: ucz się matematyki, języków i programowania
22 lis 23:54