matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
granica:
3n
2
+ 3n + 1
Rozwiąż granice : lim
n
√
4n
2
+ 2
+ 3
oczywiscie n →
∞
31 sty 18:27
bartek:
3
1
n
2
(3+
+
)
n
n
2
3
3
=lim
=1*
=
2
3
n
2
(
√
(4+
)+
)
n
2
n
2
2
2
31 sty 18:42