matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wymierna
Alexxx:
√
x
Rozwiąż równanie
6−x
21 lis 13:48
Jerzy:
Tutaj nie ma równania.
21 lis 13:48
Janek191:
√
x
= 0 x ≠ 6
6 − x
√
x
= 0 x = 0
21 lis 14:48
Jerzy:
Skąd wiesz ,że z prawej ma być 0 ?
21 lis 14:52