moniczka: f(x) = 2x
2 + 6x+9
g(x)=-x
2+10x-25
oblicz f(-x) + 4g(x) ≥0
help
11 lis 18:23
coco:
poprostu wstaw za f( -x) = 2( -x)
2 +6( -x) +9 = 2x
2 -6x +9
czyli 2 x
2 -6x +9 + 4 *( - x
2 +10x -25) ≥ 0
- 2 x
2 +36x - 91 ≥ 0
dalej delta miejsca zerowe i wybierz wartości
między miejscami zerowymi , bo parabola ramionami w dól


dasz radę wierze w Ciebie


!
11 lis 18:43
moniczka: kurde coco tyle to ja tez ztobilam

mi chodzi o delte i x1 i x2

bo mi takei dziwne
wyszlo

i chce sparwdzic

pomozesz?

i tam chyba ma byc 34x
11 lis 18:45
moniczka: helpp

oblicz mi ktos delte

i x1 i x2

bo nei wychodzi
11 lis 18:51
11 lis 19:47
moniczka: DOBZRE WLASNIE

no le nic thx
11 lis 19:59
Friend: moniczka, to ty? Ta z lublina? Wracaj do nas
11 lis 21:40