matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lnx + 1=0
adam:
lnx + 1=0 Dla jakiego x jest to prawdziwe?
21 lis 08:18
Jerzy:
1
lnx = − ⇔ lnx = − lne ⇔ lnx = lne
−1
⇔ x = e
−1
=
e
21 lis 08:21
Jerzy:
Początek: lnx = −1 ⇔ ......
21 lis 08:21