Bardzo proszę o pomoc :/
Andrzej: (53√1250+23√640−33√5120):3√10
20 lis 23:09
Ajtek:
53√1250=53√125*10=5*53√10=..
Pozostałe pierwiastki również rozbij na iloczyny 10 i jakiejś liczby.
20 lis 23:15
Eta:
3√1250= 5*3√10
3√640=4*3√10
3√5120=83√10
...= 5*5+2*4−3*8=..........
20 lis 23:15
Ajtek:
Eta
20 lis 23:17
Eta:
Hej

łap .................

?
20 lis 23:18
Andrzej: Kocham was!

Wstyd się przyznawać że jestem na studiach i jeszcze matma na moim kierunku to
podstawa ..
20 lis 23:18
Ajtek:
Złapałem, oba

.
20 lis 23:18