matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stożek i kula
bloody:
W stożek o V=27
√
3
, którego tworząca nachylona jest do płaszczyzny podstawy pod kątem α=60st wpisano kulę. Oblicz: a)długość promienia kuli b)objętość kuli
31 sty 18:09
bloody:
mała poprawka V=27
√
3
π
31 sty 18:19