styczna
laki: Napisać styczną do wykresu funkcji f(x)=
arc tgxx w punkcie x
0=
√3
Proszę o sprawdzenie czy mi dobrze wyszło i z góry dziękuję

:
f'(x)=
u{ x } { x2+1 } − arc tgx x2
f(x
0)=
√3*pi9
f'(x
0)=
√312 −
pi9
Styczna :
y= (
√312 −
pi9 )x −
14 +
2*√3*pi9
20 lis 20:45
laki: bo trochę nie podoba mi się ta styczna

i nie wiem czy to dobrze czy nie
20 lis 20:57
laki: zerknie na to ktoś może?
20 lis 21:12
laki: nikt nic nie powie na ten temat?
20 lis 22:09
Jerzy:
| | 3√3 − 4π | | √3π | |
y = |
| (x − √3) + |
| |
| | 36 | | 9 | |
21 lis 08:06