Logarytmy
Fruziaa: Oblicz:
102+2log107
23−log23
20 lis 18:43
yht:
10
2 * 10
2log107 = 100*10
log1072 = 100*10
log1049 = 100*49 = 4900
20 lis 18:46
Jerzy:
1) = 100*49
2) = 8/3
20 lis 18:46
Fruziaa: Dziękuję, jeszcze jeden zdanie:(pytanie)
| | 1 | |
Log33−2log39=log33−log392= 1−log381= |
| = ...  Dobrze to mam czy źle  |
| | log381 | |
20 lis 19:22
Fruziaa:
20 lis 19:34
5-latek: zle
log
33−log2log
39= 1−log
381= 1−4=−3 bo 3
4=81
albo
| | 3 | | 1 | |
log33−log381= log3 |
| = log3 |
| = −3 |
| | 81 | | 27 | |
20 lis 19:42
Fruziaa: Aha, dzięki
20 lis 19:51