matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zespolone
Michał:
(2i + 1)2
8
i − (1+
√
3
i)
9
−2
7
(i−1)(2+3i)
(1+
√
3
i)
9
π
cos = 1/2 ⇒
3
√
3
sin=
2
2
9
(cos9π/3 + isin9π/3) = −2
9
2
9
i
2
+ 2
8
i + 2
9
2i
=
−2
7
(−i−5)
i+5
2i
(i−5)
−2 − 10i
=
(i+5)
(i−5)
−26
Prosze o sprawdzenie
31 sty 17:36
Edek:
git
31 sty 17:39
Michał:
Dzięki
31 sty 17:43