| 2n | ||||||||
ale wychodzi mi, wynik równy 0, wolfram pokazuje ∞. Prosiłbym o | |||||||||
n2 |
| n(n−1)(n−2) | |||||||||
2n ≥ | = | |||||||||
6 |
2n | (n−1)(n−2) | ||
≥ | →∞ | ||
n2 | 6n |
1 | ||
nie mogę tego zapisac jako 2n * | ? | |
n2 |
2nln2 | ln22*2n | |||
= lim | = lim | = + ∞ | ||
2n | 2 |
|
|
|
|
|
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2n = (1+1)n = | + | + | + | + ... + | ≥ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |