liczenie granicy w punkcie
AM: lim przy x−> 16
[{x}−4x−16
Jak mogę to rozwiązać? Nie za bardzo można to rozłożyć, wtedy powstają coraz większe
pierwiatski.
Podobnie przy tych przykładach:
| | √1+x−√1−x | |
lim przy x−>0 |
| |
| | 1−√1−x | |
| | √x+1−√x | |
lim przy x−>0 |
| |
| | √x+36 | |
20 lis 13:40
AM: pierwsze zadanie wygląda poprawnie tak
lim przy x−> 16 √x−4x−16
20 lis 13:40
Jerzy:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
1) Reguła H ..... = limx→16 |
| = [ |
| ] = |
| |
| | 2√x | | √16 | | 4 | |
20 lis 13:45
AM: Skąd mogę poznać regułę H? Czy mogę otrzymać dostęp do jakiejś strony z tymi regułami? Będę
wdzięczny.
20 lis 13:48
20 lis 13:51
AM: Dziękuje za pomoc. Swoją drogą, czy można takie zadanie rozwiązać w jakiś inny sposób?
20 lis 14:01