1 | 1 | 1 | 1 | |||||
lim ( | + | + | + ... + | ) | ||||
1*2 | 2*3 | 3*4 | (n−1)n |
1 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
1*2 | 1 | 2 |
1 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
2*3 | 2 | 3 |
1 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
3*4 | 3 | 4 |
1 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
(n−1)*n | n−1 | n |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||
( | − | ) + ( | − | ) + ( | − | ) + ... + ( | − | )= | ||||||||
1 | 2 | 2 | 3 | 3 | 4 | n−1 | n |
1 | 1 | |||
= | − | |||
1 | n |
1 | 1 | |||
lim ( | − | ) = 1 − 0 = 1 | ||
1 | n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |