czy te wyniki w tabelce są dobrze?
Tomek: y=5−2x
X −3 −2 −1 0 1 2 3
Y 4 7/8 4 3/4 4 1/2 4 3 1 −3
19 lis 23:27
baran:
masz kłopoty z rachunkami?
19 lis 23:28
Tomek: mam problem czy te 2
−3=1/8 odjąć od pięciu czy od 1/8 odjąć pięć
głupie ale zapomniałem
19 lis 23:37
baran:
sam napisaleś 5 − 2x, a nie 2x − 5
19 lis 23:40
Tomek: czyli teraz najpierw od 5 odejmuje 2 i dopiero potęguję czy potęguję 2 a potem odejmuję od 5?
19 lis 23:43
Eta:
Kolejność działań:
1/ potęgowanie
2/ odejmowanie
19 lis 23:50
Tomek: czyli 5 −2x= 4 7/8 − cztery i siedem ósmych?
19 lis 23:55
Eta:
gdy x= −3
to tak
19 lis 23:56
Tomek: czyli ta tabelka na górze dobrze jest
20 lis 00:01
Tomek:

coś takiego?
20 lis 00:08
Tomek: 
20 lis 09:59
Jerzy:
A co to jest na tym rysunku ?
20 lis 10:05
piotr:
20 lis 10:21