matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Bluebell:
Rozwiąż równanie 2(sinx+cosx)=tgx +1
19 lis 20:58
Eta:
sinx+cosx
2(sinx+cosx)=
, cosx≠0
cosx
(sinx+cosx)(2cosx−1)=0 teraz dokończ.........
19 lis 21:23
Bluebell:
Dziękuję
19 lis 21:24
Eta:
Na zdrowie
19 lis 21:26