matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi
matma:
4
1
1
+ 4
1
1
+ 4
1
1
+ 4
1
1
− 8
6
126*2
1
3
19 lis 20:05
Luxon:
4*4
11
− 8
6
2
2
* 2
22
− 2
18
=
=
126*2
13
126 * 2
13
2
24
− 2
18
2
18
* (2
6
− 1)
=
=
=
126*2
13
126 * 2
13
63
= 2
5
*
= 2
4
= 16
126
19 lis 20:17
Eta:
l 4
11
+4
11
+4
11
+4
11
=4
12
=2
24
i 8
6
=2
1
8 licznik: 2
18
(2
6
−1)= 2
18
*63 mianownik : 2*63*2
13
=63*2
14
2
18
*63
... =
=...... =16
63*2
14
19 lis 20:19
matma:
Dzięki
19 lis 20:22