pomoc
dfs: Wykaż ,że jeśli log246=a to log6 256 = 4u{(1−a)}u{a}
19 lis 19:58
dfs: log6 256 = 4(1−a)/a
19 lis 19:58
Eta:
| | 24 | |
log6256=4log64 i log244= log24 |
| = 1−log246=1−a |
| | 6 | |
| | log244 | | 4(1−a) | |
log6256= 4log64=4* |
| = |
| |
| | log246 | | a | |
c.n.w
19 lis 20:12
dfs: Dany jest trójmian f(x)=x2+(m+2)x+4 .Wyznacz parametr m, jeśli wiadomo, że ciąg
(x1,(m+5), x2 gdzie x1,x2, są różnymi miejscami zerowymi tego trójmianu, jest
geometryczn
19 lis 20:20
dfs: wychodzi mi m=−7 i m=−3 i tu stoje bo nie jest geometryczny wychodzi mi 1,−7,4
19 lis 20:21
dfs: dobra juz wiem co źle q=−2 dzieki
19 lis 20:22