matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź funkcję odwrotną
eqq:
Znajdź funkcję odwrotną: f(x) = 2
x
−2
−x
Próbuję i próbuję ale nie idzie
19 lis 19:25
Adamm:
y=2
x
−2
−x
0=2
2x
−y2
x
−1 Δ=... 2
x
=... x=...
19 lis 19:30
eqq:
Nie rozumiem, skąd się to wzięło?
19 lis 19:35