1 | π | 5π | ||||
wyznaczyc zbior wartosci funkcji f(x)= | gdzie x∊< | ; | > | |||
sinx | 4 | 6 |
π | ||
dla x= | wartość największa g(x) w podanym przedziale, | |
2 |
π | ||
sin | =1 | |
2 |
5π | ||
dla x= | wartość najmniejsza g(x) w podanym przedziale | |
6 |
π | √2 | 5π | 1 | |||||
sin | = | >sin | = | |||||
4 | 2 | 6 | 2 |
π | 1 | |||
f( | )= | =1 | ||
2 | 1 |
5π | 1 | |||
f( | )= | =2 | ||
6 | 0.5 |
π | 5π | |||
sinx≠0 dla x∊< | , | > | ||
4 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |