sprawdzi mi ktoś :na szybko :D ?
cynamonek: [√3 (cos x12 +isin x12 )]52 = 326 (12 − √32i)
19 lis 18:49
Mila:
| | π | | π | | 1 | | √3 | |
[√3*(cos( |
| )+i sin ( |
| ))]52=326*( |
| + |
| ) |
| | 12 | | 12 | | 2 | | 2 | |
19 lis 19:04
cynamonek: mila czemu tam jest plus w √3 : 2 ?
u mnie to wygląda tak
326 (cos 4 π3 + isin 4π3) =
326 ( cos π3 − sin π3)
19 lis 19:08
19 lis 19:16
cynamonek: sin (2π +α ) = −sin α a gdy jest 4π to wyjdzie po prostu na plusie mam rozumieć tak

?
19 lis 19:37
Mila:
sin(α+2π)=sinα bo T=2π− okres funkcji
sin(α+2*(2π))=sinα
19 lis 19:39