ostatni rachunek
Ania: A czy takie zadania już ostatnie:
1Rzucamy 50gr,20gr,10gr. Jakie jest p−stwo tego, że będą trzy orły?
Liczę tak: 1/2*1/2*1/2=1/8 chyba ok, bo wynik się zgadza...
Tylko nie wiem za bardzo kiedy mnożymy, a kiedy dodajemy p−stwa?
2 ok.10% ludzi to osoby leworęczne. Jakie p−stwo, że spotkasz osobę leworęczną:
P(A)=10/100=1/10
czy ok?
19 lis 17:22
Janek191:
z.1
A = { (O,O,O)}
I A I = 1
I Ω I = 2
3 = 8
=============
19 lis 17:27
Ania: a zadanie nr 2 w porządku?
I czy gdy mam wypisać wszystkie możliwe wyniki przy rzucie kostką do gry− tylko taka jest treść
zadania, to czy piszę, że zdarzenie A={1,2,3,4,5,6} czy omega={1,2,3,4,5,6} ?
19 lis 17:32
Janek191:
Przy jednokrotnym rzucie kostką sześcienną
Ω = { 1,2,3,4,5,6}
19 lis 17:34
Ania: a zadanie nr 2 P(A)=10/100=1/10 dobrze?
19 lis 17:38
Janek191:
Tak
19 lis 17:41
Ania: Dzięki
19 lis 17:45