matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja liniowa
zczxcc:
Wykres funkcji Czemu przekształcając ten wykres muszę dać x−1 w wartość bezwzględna? y =
√
x
2
+ 2x −1
+ |x| =
√
(x −1)
2
+ |x| = |x−1| + |x|
19 lis 15:44
Jerzy:
Bo
√
x
2
= |x|
19 lis 15:45