Przekształć wzór.
Palpatine: Witam, mam do przekształcenia taki oto wzór: W=GMm\left(\frac{1}{r}−\frac{1}{R}\right), mam
wyznaczyć z niego m.
Wychodzi mi m=\frac{WrR}{GM}, ale w rozwiązaniu jest m=\frac{WrR}{GM\left(R−r\right)}. Czy
mógłby mi ktoś wyjaśnić, co przegapiłem?
19 lis 15:35
Pytający:
Mogę co najwyżej zgadywać, ale może przegapiłeś lekcję o sprowadzaniu ułamków do wspólnego
mianownika.
19 lis 15:56
Eta:
"paplanina z Palpatine"
19 lis 18:20
Jerzy:
Odpuść LaTexa ... pisz tymi znakami,które masz tutaj do dyspozycji.
19 lis 18:22