2.jeden z końcow odcinka ma wspołrzedne (4,1) zaś srodek odcinka ma współ.(1,2).Ile sa rowne
współrzedne drugiego końca odcinka
3.Rozwiaz rownanie 12x2 −x=4−3x3
4.Dal jakich wartosci x liczby 2x,x2,24 w podanej kolejnosci tworza ciag arytmetyczny?
5.Na morzu widac z zaglowki swiatlo latarni pod kątem o mierze 300.po przeplynieciu 50 m w
kierunku latarni swiatlo latarni widac pod katem o mierze 600 .Oblicz wysokosc
latarni.wynik podaj w zaokragleniu do 0,1m.
Liczylam ale wynik mi sie nie zgadza a powinno wyjsc 43,3m
| 1 | 1 | 1 | ||||
6.uzasadnij ze liczby: | , | , | ||||
| log3 2 | log6 2 | log12 2 |


?
1.
| a2√3 | ||
P = | ||
| 4 |
| a12√3 | 1,44a2√3 | a2√3 | ||||
P1 = | = | = 1,44 | = 144% * P
| |||
| 4 | 4 | 4 |
| x+4 | 1+y | |||
S = [ | , | ] = [ 1,2]
| ||
| 2 | 2 |
| x+4 | 1+y | |||
1= | 2 = | |||
| 2 | 2 |
| 1 | 1 | |||
x=−4 v x= | v x= − | |||
| √3 | √3 |
| 2x+24 | ||
x2 = | ||
| 2 |
| h | ||
tg30 = | ||
| x+50 |
| h | ||
tg60 = | ||
| x |
| √3 | |
(x+50) = h /*3
| |
| 3 |
I tobie Godzio tez za pozostałe.
| log22 | 1 | |||
log62 = | = | |||
| log26 | log26 |
| log22 | 1 | |||
log122 = | = | |||
| log212 | log212 |
| log22 | 1 | |||
log32 = | = | |||
| log23 | log23 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
2* | = | + | ||||
| log62 | log122 | log32 |
| 6 | ||
log2 | = r
| |
| 3 |
| 1 | √3 | √3 | |||
* | = | myślałem że to jest oczywiste ... ![]() | |||
| √3 | √3 | 3 |