Nachylenie stycznej
Juan:

Jak policzyc nachylenie stycznej?
18 lis 23:25
Mila:
f'(x0)
18 lis 23:26
Juan: ale jesli nie mam funkcji podanej i jest to wykres zaleznosci drogi od czasu, to jak
wykorzystujac te dane, wyznaczyc nachylenie?
18 lis 23:28
Juan:

s[m]
t[s]
jak tutaj? jak wyznaczyc to nachylenie?
18 lis 23:35
'Leszek: Musisz miedz punkt w ktorym masz wyznaczyc nachylenie stycznej i wzor funkcji ,
jezeli jest to zaleznosc drogi od czasu w ruchu jednostajnie przyspieszonym to
wzor jest : s= at2/2 , na podstawie wykresu mozna ten wzor otrzymac !
i nastepnie tg α = at , dla t = ....
19 lis 10:36
'Leszek: " Musisz miec ....."
19 lis 10:37