18 lis 19:26
leonidas:
18 lis 19:47
kochanus_niepospolitus:
Z przeciwnego:
A' jaka jest szansa, że każdy urodził się innego dnia?
P(A) = 1 − P(A') = ...
18 lis 19:52
leonidas: Mam pytanie, mogę tak sobie zapisać? Czy to jest poprawny zapis?
|Ω|=74
|A'|=7*6*5*4
P(A')=...
P(A)=1−P(A')=...
18 lis 20:00
kochanus_niepospolitus:
+ opisanie zdarzeń (słownie).
Pamiętaj, że tutaj KOLEJNOŚĆ jest istotna (przy tak wybranej Ω)
18 lis 20:02
leonidas: Czyli źle opisane? Powinienem inaczej to opisać?
Jest różnica w zapisie takim #Ω a takim |Ω|?
18 lis 20:03