Kat
Mati: Cos γ (phi) = x/|z| = 1/2
Sin γ = 1/2
To jest 1 ćwiartka
I moje pytanie brzmi jak mam wyliczyć kat α . Wiem że z jakiegoś wykresu ale kompletnie nie
wiem co i jak
18 lis 19:16
Mila:
No przecież na lekcjach trygonometrii miałeś obliczane wartości funkcji trygonometrycznych
dla kątów 30
o, 45
o, 60
o. Zobacz do zeszytu, masz na pewno tabelkę.
| | π | | π | |
x= |
| +2kπ lub x=π− |
| +2kπ |
| | 6 | | 6 | |
cosx=U{1}[2}
| | π | | π | |
x= |
| +2kπ lub x=− |
| +2kπ |
| | 3 | | 3 | |
18 lis 22:00