matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Suma liczb- niby łatwe, ale pomocy
Nicky:
1
Suma liczb
oraz 1−
√
2
wynosi.
√
2
−1
31 sty 15:59
justka:
2
31 sty 16:02
Eta:
1
√
2
+1
=
=
√
2
+1
√
2
−1
(
√
2
−1)(
√
2
+1)
to;
√
2
+1 +1 −
√
2
= 2
31 sty 16:03
Nicky:
dzięki
31 sty 16:09