matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ekstrema funkcji
Ola:
Znajdź ekstrema lokalne funkcji
2
f(x)=
+2x−7
(x−5)
17 lis 13:59
Jerzy:
D = R\{5}
2
f'(x) = −
+ 2
(x−5)
2
Twraz szukaj miejsc zerowych pochodnej.
17 lis 14:01