matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Takie zadano
Cynamonek:
Z(z−3i) (z+1−2i)=0
17 lis 10:57
Jerzy:
z = 0 lub z = 3i lub z = −1 + 2i
17 lis 11:36
Cynamonek:
Też mi tak wyszło i myślałem że muszę to jakoś jeszcze rozpisać😅
17 lis 11:48