zad
Sophie: Dany jest wielomian W( )x x = + 2 8 nx + + mx 3 2 . Wyznacz liczby m i n, jeśli wiadomo, że
reszta
z dzielenia wielomianu W przez dwumian ( ) x +2 jest równa 4 i jednym z pierwiastków jest
liczba ( ) −1 . Wykaż, że ten wielomian ma dwa różne pierwiastki.
17 lis 09:38
Sophie: wielomian w(x)=2x3+nx2+mx+8 , dwumian (x+2) jest równa 4 i jednym z pierwiastków (−1)
17 lis 09:40
Sophie: mam m=18 i n=12
17 lis 09:40
5-latek: Pokaz jak liczysz
ale sie pospiesz bo zaraz wyjezdzam .
W(−2)=4
W(−1)= 0
2*(−2)3+n(−2)2+m(−2)+8=4
2*(−1)3+n(−1)2+m(−1)+8=0
−16+4n−2m+8=4
−2+n−m+8=0
koncz
17 lis 09:46
Sophie: Dana jest funkcja f x ( )= log x 2 . Naszkicuj wykres funkcji f, a następnie napisz wzór
funkcji
y = g m( ), która każdej wartości parametru m przyporządkowuje liczbę rozwiązań równania
f x ( )= m. Naszkicuj wykres funkcji g
17 lis 09:57
Sophie: dobrze tak samo wychodzi ,dziena
17 lis 10:00