matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
sop:
Liczby zespolone − obliczyć
4
√
−64
. Bardzo proszę o pomoc z rozwiązaniem.
17 lis 00:35
'Leszek:
z=
4
√
−64
z= 2
4
√
4
*
4
√
−1
w=
4
√
−1
= .......te pierwiastki sa znane
17 lis 10:15