czy to jest dobrze
kali: a+b=1
a
2+b
2=2
16 lis 23:12
janek: Chyba nie do końca... Trzeba policzyć a i b? Skąd w ogóle nagle x?
16 lis 23:15
kali: tak a i b
16 lis 23:18
janek: Rozwiązujesz układ równań, 2 równania, 2 niewiadome

b=1−a, wtedy
a
2+(1−a)
2=2
a
2+1−2a+a
2=2
2a
2−2a−1=0
Δ=4+8=12
√Δ=2
√3
a1=(−1−
√3)/2 lub a2=(−1+
√3)/2
.
.
.
Dolicz tak, żeby wszystko było ładnie, nie jest to bardzo trudne
16 lis 23:25
Ajtek:
a=1−b
(1−b)2+b2=2
1−2b+2b2−2=0
2b2−2b−1=0
Δb=12 √Δb=2√3
b1=..., b2=...
a1=..., a2=...
16 lis 23:27
5-latek: a=1−b
(1−b)
2+b
2=2
1−2b+b
2+b
2=2
−1−2b+2b
2=0
2b
2−2b−1=0
Δ=4+8=12
√12= 2
√3
b
2 sam
potem licz a
16 lis 23:30
Ajtek:
Cześć
Małolat 
.
16 lis 23:30
5-latek: Witaj
Ajtek 
Tak to jest jak sie nie odswiezy strony .
16 lis 23:32
Janek191:
b = 1 − a
a
2 + (1 − a)
2 = 2
a
2 + 1 −2 a + a
2 − 2 = 0
2 a
2 −2 a − 1 = 0
| | 1 − √3 | | 1 +√3 | |
a = |
| lub a = |
| |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 + √3 | | 1 − √3 | |
b = |
| lub b = |
| |
| | 2 | | 2 | |
16 lis 23:32
Ajtek:
Bywa,
Janke191 chyba tez nie odświeżył

.
16 lis 23:33
Janek191:
16 lis 23:34
Ajtek:
16 lis 23:34
janek: Przynajmniej mamy zgodność
16 lis 23:37
kali: ok dziękuje wam za pomoc
17 lis 11:38