zad
Sophie: Dany jest wielomian W( )x x = + 2 8 nx + + mx 3 2 . Wyznacz liczby m i n, jeśli wiadomo, że
reszta
z dzielenia wielomianu W przez dwumian ( ) x +2 jest równa 4 i jednym z pierwiastków jest
liczba ( ) −1 . Wykaż, że ten wielomian ma dwa różne pierwiastki.
16 lis 23:11
Janek191:
Napisz to porządnie
16 lis 23:13
Sophie:
16 lis 23:13
Sophie: Dany jest wielomian 2x3 + nx2 +mx +8 .Wyznacz liczby m i n, jeśli wiadomo, że
reszta
z dzielenia wielomianu W przez dwumian (x+2) jest równa 4 i jednym z pierwiastków jest
liczba (−1). Wykaż, że ten wielomian ma dwa różne pierwiastki.
16 lis 23:15
Sophie: mam w(x)=x3−5x2+8x+4
16 lis 23:16
Sophie: n=10 i m =16
16 lis 23:16
Janek191:
W( − 2) = 4
W(−1) = 0
16 lis 23:16
Sophie: n=0 i m=6
16 lis 23:20
Janek191:
Mnie wyszły inne liczby
16 lis 23:23