matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
tommy:
Rozwiąż równanie: a) 2
|
x
|
−
7
= 4
1
−
|
x
|
b) |2
x
− 5|=3
16 lis 21:00
Qba:
a)|x|−7=2(1−|x|) teraz już sam rozwiąż b) 2
x
−5=3 lub 2
x
−5= −3 też dokończ
16 lis 21:04