matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
LLogarytmy
Daria18:
Pomoże mi ktoś w tym zadanku
Oblicz log
a
b, jeżeli: log
a
2
b
ab
2
=3
16 lis 19:03
Ajtek:
log
a
2
b
ab
2
=
log
a
a
2
b
=
=
log
a
ab
2
log
a
a
2
+log
a
b
=
=
log
a
a+log
a
b
2
Dalej sobie porazisz.
16 lis 19:14