k | ||
f(x) = { | x2 − kx jeśli x < 3 | |
4 |
M | ||
{ | − 2 jeśli x ≥ 3 | |
x |
3 | ||
lim→3sup>/sup> f(x) = − | k | |
4 |
m | ||
limx→3sup>−+ = | − 2 | |
3 |
3 | m | |||
czyli − | = | − 2 | ||
4 | 3 |
8 | ||
wynik to k = − | i m = 12 | |
3 |
4 | 8 | |||
f,(x) = { − | x + | x <3 | ||
3 | 3 |
12 | ||
{ − | x ≥ 3 | |
x2 |
8 | ||
Jest ono spełnione dla: m = 12 i k = − | , ale nie tylko, więc musi być jeszcze jakaś | |
3 |
8 | ||
ale jak obliczyć że m = 12 a k = − | ||
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |