Rzutowanie wektorow.
Twoj Nick: Aby obliczyć zadanie muszę zrzutowac wektor F na Fc.
schemat −
https://ibb.co/gNvYV6
Moje wyniki:
| | Fc | |
1. sinα = |
| => Fsinα = Fc |
| | F | |
| | Fc | |
2. cosα = |
| => Fcosα = Fc |
| | F | |
Która z tych odpowiedzi jest poprawna. Nie wiem, która linie powinienem brać pod uwagę podczas
rzutowania, zieloną czy szarą przerywana.
16 lis 12:14
kochanus_niepospolitus:
a ta trygonometria ... nawet nie wiadomo kiedy ona się może człowiekowi przydać
16 lis 12:15
kochanus_niepospolitus:
oczywiście że zieloną
16 lis 12:15
Twoj Nick: Czyli który wynik będzie poprawny?
16 lis 12:17