matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
kala:
rozwiąż równanie x
3
−12x
2
+x−12=0
31 sty 14:05
madzia:
x
3
− 12x
2
+ x − 12=0 x
2
(x−12)+(x−12)=0 (x+1)(x+1)(x−12)=0 x=−1, x=12 x∊{−1,12}
2 lut 15:49